Publicat de: adidobre | martie 1, 2010

Aaron Ramsey

Prietenul Dragoş Bocanaciu, de la TVR şi de la Sport 1, m-a sunat sâmbătă seară şi m-a întrebat dacă am văzut meciul Stoke City – Arsenal. „Nu, nu l-am văzut, dar îl comentăm împreună marţi la Arsenal TV”, i-am răspuns. „Ni l-au rupt pe Ramsey, frate”, mi-a spus atunci cu o voce tristă. „Cum?”, întreb consternat, iar el îmi explică în mare ce s-a întâmplat pe „Britannia Stadium” din Stoke-on-Trent.

De trei ani, săptămână de săptămână, marţea, vorba lui Farfuridi, am n-am treabă, mă duc să comentez Arsenal TV. De obicei cu Dragoş Bocanaciu. Ne-am lipit atât de mult de echipa lui Wenger, încât, eu unul, am devenit fan Arsenal. Nu cunosc o echipă aşa cum o cunosc pe Arsenal. Nici măcar pe Petrolul.

De trei ani, puştii lui Arsene Wenger cresc sub ochii noştri. Pe Ramsey, Vela, Walcott, Traoré, Mérida, zăpăcitul de Nicklas Bendtner şi Jack Wilshere îi văd de trei ani în fiecare săptămână. Chiar şi în pauza de vară, când Sport 1 transmite câte un turneu la care Arsenal participă sau vreun meci din sezonul recent încheiat.

Mâine mă duc la Sport 1 să comentez Stoke – Arsenal. Îmi amintesc de meciul cu Birmingham City, de acum exact doi ani, pe 23 februarie 2008, când Eduardo era măcelărit de Martin Taylor. N-am putut să mă uit la acea fază, iar cinci minute am tăcut. Mi se pusese un nod în gât. A comentat Boca singur. Nici mâine n-am să mă uit între minutele 65 şi 71 ale meciului de pe „Britannia”, minutele în care Aaron Ramsey se tăvălea pe gazon de durere.

Boca îmi spunea că televiziunea engleză, ca şi în cazul lui Eduardo, a refuzat să prezinte reluarea fazei în care Ryan Shawcross i-a rupt piciorul lui Aaron. Câtă diferenţă între ei şi noi. Parcă văd şi acum accidentarea lui Ardeleanu, din Ghencea, de acum vreo 10 ani, când Lăcătuş i-a rupt piciorul băcăuanului . Faza a fost reluată pe toate posturile tv de mii şi mii de ori.

Se joacă tare în Insulă. Am văzut asta şi duminică în Rangers – Celtic. E, într-adevăr, cel mai frumos fotbal din lume. Dar uneori e al dracului de dur.


Răspunsuri

  1. Dougie a lasat jocul un pic cam liber si ai vazut ce i se putea intampla lui Robbie Keane in primele 15 minute ale jocului.

  2. ca fan celtic nu neg ca rangers merita titlul sezonul asta, desi ma doare sa spun asta.

    dar ce a fost la ultimul old firm e curata nebunie. cu o saptamina inainte de old firm celtic a sesizat federatia si isi exprima ingrijorarea ca arbitrajul si’ar putea pune amprenta pe meci, la fel cum s’a mai intimplat in ultimele old firmuri in care au existat foarte multe momente controversate.

    aici e un filmulet cu ce s’a intimplat in ultimul old firm:

    iar ca sa va faceti o idee despre cine e lafferty urmariti ce a facut intr’un meci cu aberdeen sezonul trecut. (mie mi’a fost ciuda pe brown ca doar a stiut cu cine are de’a face)

    ps: federatia a respins apelul facut de celtic impotriva cartonasului rosu primit de brown


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: