Publicat de: adidobre | noiembrie 6, 2009

Petrolul – Steaua

Un tânăr suporter ploieştean, cu un ID de messenger foarte interesant, îmi reproşa, pe un ton civilizat, că am cam uitat să scriu despre Petrolul, deşi am promis la un moment dat că o voi face mai des. Mi-am recunoscut greşeala. A urmat un dialog destul de lung. Am vrut, ca şi în alte cazuri (Bogdan „rpsu” ştie), să văd de unde izvorăşte dragostea asta nebună pentru Petrolul, la nişte copii care au deschis ochii cu Bercea, cu Luca, oamenii care ar trebui judecaţi într-o bună zi pentru genocid împotriva populaţie „galben-albastre”. Parcă am mai spus asta. Şi am rămas uimit de felul de a gândi al noii generaţii de suporteri petrolişti. Petrolişti născuţi şi nu făcuţi, scuzaţi „blasfemia”, aceşti tineri mi-au dat o adevărată lecţie de viaţă.

Recunosc faptul că dezamăgirile trăite în ultimii 15 ani în ceea ce priveşte Petrolul îmi creaseră o stare ciudată, greu de explicat. Un sentiment al neputinţei m-a stăpânit multă vreme. E greu când ai impresia, la un moment dat, că lupţi singur împotriva tuturor. E foarte greu când eşti ameninţat, sabotat, tăvălit de ziariştii de casă. Este inimaginabil de greu atunci când ai impresia că nu se mai poate face nimic. Că totul e pierdut şi că unica soluţie de salvare e, eventual, să ceri azil politic în altă galaxie.

Duminică, la Ploieşti, se joacă Petrolul-Steaua. Steaua II, dar, pe moment,contează mai puţin. Iniţial am vrut să scriu câte ceva despre întânirile dintre Petrolul şi Steaua de pe vremuri. A ieşit însă altceva. Dar nu îmi pare rău. Sunt convins că cei mai tineri, dar şi cei mai bătrâni petrolişti au înţeles ce am vrut să spun. Le mulţumesc puştilor care m-au trezit din letargie. Şi, ca vechi petrolist, le cer doar atât: Iubiţi necondiţionat Petrolul.


Responses

 1. Frumos! Cum ziceam…maine va asteptam alaturi de noi!

 2. Ce comportament a avut Vivi fata de acel asistent.Urat!

  • Nu stiu despre ce e vorba. N-am vazut meciul.

   • A facut cu ou si otet un arbitru de linie. O iesire de mahala, specifica Ligii 1. Pacat!

 3. Dar ce comportamnet a avut acel asistent, braileanul Catalin Teodor, dimpreuna cu centralul iesean Valentin Bogdan Hanceariuc, nu vi s-a parut la fel, domnule Marius Francisc?!

  • Aveti dreptate domnule Dragos dar si in Anglia arbitrii gresesc, neintentionat spre deosebire de ai nostrii, iar Ferguson nu-i injura ca la usa cortului. E adevarat, protesteaza public, dar exista macar respect pentru omul Catalin Teodor sau Howard Webb.

 4. Daca va intereseaza, am pus pe blog cateva poze de la meciul de ieri!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: