Publicat de: adidobre | iunie 10, 2008

Una tare din Elvetia

Nu vreau sa mai plictisesc scriind pentru a „Nshpea” oara despre gradul nemasurabil de civilizatie din Elvetia. Sau despre amabilitatea iesita din comun a elvetienilor. Sau despre corectitudinea dusa la extrem a cetatenilor acestei tari. Nu vreau insa ca intimplarea pe care am sa v-o povestesc mai jos sa ramina necunoscuta.

Bogdan Gheorghe, ziarist acreditat la Euro din partea cotidianului „Ziua” (intimplator si vecin de cartier cu subsemnatul), si-a uitat, ca un natarau, borseta in „Tramvaiul 2”, cel care face legatura intre centru si zona limitrofa Zurich-ului, unde se afla „Letzigrund“, arena pe care Romania a jucat cu Franta si se va bate si cu Italia. Un fel de Giulesti al superbului Zurich. Cind subiectul nostru a constatat ca nu se mai afla in posesia actelor, banilor, cheilor si a altor obiecte de stricta necesitate civica, era prea tirziu. „Tramvaiul 2” se pierduse de mult la orizont si nici macar o fuga de Bach nu l-ar mai fi ajutat. Imbatrinit instantaneu cu zece ani, Bogdan Gheorghe, ziarist la Ziua, a mai avut puterea sa i se adreseze unui voluntar, acreditat si el la Euro. Noua nu a avut curajul sa ne spuna ce a patit, desi ne-am dat seama ca s-a intimplat ceva nasol dupa figura pierduta pe care o afisa, identica cu a unuia care tocmai il vazuse pe Yeti-Omul Zapezilor la shopping (parca asa se scrie) prin magazinele din Zurich. „Voluntirul” interpelat de vecinul meu i-a ascultat povestea spusa in cinci limbi dintre care 4 disperate, a dat citeva telefoane si, dupa o pauza de citeva minute, i-a comunicat ziaristrului sa mearga in statie, acolo unde la ora 17.27 (nici o secunda in plus sau in minus!!!) urma sa treaca indarat „Tramvaiul 2”. Nu va mai fierb! E inutil sa va mai spun ca povestea s-a terminat cu „happy-end”, ca toate istorioarele elvetiene. Vatmanul sau manipulantul, care de fapt e sofer in Elvetia pentru ca are volan si nu manivele, i-a adus d-lui Bogdan Gh. borseta buclucasa „vie si nevatamata”. O gasise la capat de linie!!! Si, va jur, cu un tramvai dupa el sosiseram noi, calatorind alaturi de citiva portughezi si romani!

Concluzie: Sa fie oare noroc sau ….. Eu cred ca e vorba de sau.… Mama lui de sau.

PS: Povestirea e reala si poate fi confirmata de partile implicate. Nu am bagat in ele, cum se zice! Am incercat sa fiu cit mai exact si de fidel (in povestire!). V-am zis ca e tare?


Responses

  1. poate dai si tu un telefon mister adi sa mai vorbim de arsenal tv !!!
    Boca


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: